Massages

Sportmassage
Ontspanningsmassage
Haptonomische ontspanningsmassage
Voetreflexmassage
Bindweefselmassage
HotstonemassageSportmassage

Deze vorm van massage wordt vaak na een training of wedstrijd gegeven. Na afloop van de inspanningen kunnen afbraakproducten van de spierstofwisseling, zoals vocht en melkzuur zich in de spieren ophopen. Sportmassage bevordert de doorbloeding van de spieren en versnelt de afvoer van afvalstoffen, waardoor spierpijn zo veel mogelijk kan worden voorkomen. Door de spieren intensief te masseren, wordt de stofwisseling positief be´nvloed en draagt het bij tot sneller herstel van het lichaam.

De effecten van sportmassage
 • Verbetering van de doorbloeding
 • Ontwatering van de spieren
 • Door ontspanning of activering invloed op de spiertonus
 • Effectieve bestrijding van verhardingen en verklevingen
 • Kortere herstelperiode
 • Pijnbestrijding  Aanvulling op fysiotherapie

  Sportmassage werkt in een aantal gevallen aanvullend op een behandeling van een fysiotherapeut. Of, waar een behandeling van de fysiotherapeut eindigt, kan sportmassage meehelpen aan een herstel naar optimaal functioneren en kan een laatste stap zijn op weg naar volledig herstel. Overleg met uw fysiotherapeut of sportmassage ook iets voor u is.  Ontspanningsmassage

  Een onderdeel van sportmassage is ontspanningsmassage. Ontspanningsmassage is er op gericht zowel het lichaam als de geest zoveel mogelijk te laten ontspannen. Door stress, overbelasting enz. gaan spieren vast zitten en ontstaan er blokkades. De ontspanningsmassage is in tegenstelling tot een sportmassage een rustige en zachte, doch diep doordringende, massage, waarbij vooral de rug, en nek en schouders worden behandeld. Het is een methode om te ontstressen en even nergens aan te hoeven denken.  Haptonomische ontspanningsmassage

  Letterlijk betekent haptonomie: de leer van de tast en het voelen. Hapsis betekent: tasten en/of voelen en nomis betekent: leer van. Tijdens een massage raken mensen elkaar aan, wat gepaard gaat met gevoelens. De haptonomie stelt je in staat om door menselijke aanraking bewuster in contact te komen met de ervaring van je eigen gevoel. De behandeling begint op de rug en wordt zowel met als zonder olie uitgevoerd. Halverwege wordt de behandeling voortgezet aan de voorzijde van het lichaam.
  Verschillende technieken, zoals wiegen, ritmisch schudden, strijkbewegingen, plukken en plooien, worden in een laag tempo uitgevoerd. Hierbij wordt vooral gelet op de ademhaling. De massage begint oppervlakkig en wordt naarmate de behandeling vordert, dieper. De effecten van een haptonomische ontspanningsmassage kunnen ontspannend zijn, maar men kan zich ook bewuster gaan voelen, emoties komen los en men krijgt meer energie.  Voetreflexmassage

  Voetreflexmassage is een drukpuntmassage, waarbij men er vanuit gaat dat het hele lichaam terug te vinden is in de voeten. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiebanen met bepaalde reflexzones of reflexpunten in de voet verbonden. Door middel van het masseren van deze reflexzones stimuleer je de bijbehorende lichaamsdelen en geef je een eerste aanzet tot genezing. De therapie probeert blokkades te verminderen, waardoor energie weer beter kan gaan stromen. Het lichaamseigen genezingsvermogen zorgt voor de rest.

  Bindweefselmassage

  In tegenstelling tot de meest bekende massagevormen wordt bindweefsel niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt.
  Door de segmentatie in het lichaam (de zenuwen die tussen de wervels uitkomen bedienen alle weefsels en organen in datzelfde bandvormige gebied) kan uit verklevingen in het bindweefsel worden opgemaakt, waar mogelijke probleemzones zich bevinden. Het kan ook zo zijn dat door het losmaken van die verklevingen reflexmatig invloed kan worden uitgeoefend op alle inwendige organen, spieren en bloedvaten, die zich in dat gebied bevinden.
  De technieken die worden toegepast hebben een positief effect op een verslapte of slecht doorbloede huid. Er wordt zowel met oppervlakkige als diepe technieken gewerkt. De doorbloeding wordt geactiveerd, de aanmaak van collageen en elastinevezels gestimuleerd en de kwaliteit van het weefsel sterk verbeterd. Afvalstoffen worden losgemaakt en de balans in het bindweefsel wordt hersteld.

  Hotstonemassage

  Bij deze massagetechniek wordt gebruik gemaakt van warme basaltstenen. Deze massage brengt een intense ontspanning bij u teweeg. Door de combinatie van warmte en massage is het mogelijk om dieper tot het spierweefsel door te dringen en het zo effectiever te laten zijn.
  Het is een heerlijke manier om gemasseerd te worden. De stenen worden verwarmd tot 45graden Celsius, en daarna op het lichaam geplaatst. Er wordt gemasseerd met stenen en zonder stenen.

  Wanneer een hotstonemassage?
 • Spier en gewrichtspijnen
 • Slaap en ontspanningsproblemen
 • Stressrelaterende pijnen
 • Of zomaar, als cadeautje voor jezelf.